Ved Elavit fysioterapi behandles en del kroniske lidelser som tennisalbue, hælspore, jumpers knee, trochanter bursitt, achillestendinitt, kalkskulder og plantar fascitt med trykkbølgebehandling. I de fleste tilfeller kan trykkbølgebehandlingen stimulere kroppens naturlige selvreparerende mekanismer og tolereres derfor godt. Den er helt uten bivirkninger, men selve behandlingen kan være smertefull mens den pågår. Behandlingen består av 3 – 5 sesjoner à 5-10 minutter. Smertelettelse hos noen pasienter merkes få dager etter den første behandlingen.

Hvordan fungerer apparatet?

Selve apparatet består av en kontrollenhet, der frekvens og antall sjokkbølger innstilles. Et pistollignende håndsett plasseres mot huden over det området som skal behandles, og en gel smøres på huden for å oppnå mest mulig effekt. Trykkbølgene dannes av trykkluft. De kjennes som en serie hurtige slag og trenger ca. 35 mm inn under huden.

Hvordan virker behandlingen?

Forenklet kan man si at trykkbølgene gir kroppen et signal om tilheling. Et eksempel kan være tennisalbue, en kronisk irritasjonstilstand som følge av ensidige, gjentagende belastninger som hindrer tilheling. Behandlingen med trykkbølger vil dersom den er vellykket forandre den kroniske tilstanden til en akuttlignende betennelse som kroppens forsvarsverk vil ta seg av. Nytt friskt vev vil erstatte den gamle ødelagte vevstrukturen.


For at behandlingen skal kunne gi et optimalt resultat kreves det at pasienten får relevant veiledning og opptrening hos fysioterapeut etter endt behandling. I tillegg bør også årsaken til at lidelsen/skaden oppstod i utgangspunktet vurderes, slik at pasienten kan endre disse faktorene mest mulig for å forhindre at samme skade/lidelse opptrer på nytt i fremtiden.

No items found.

Bli medlem i dag!

Er du klar til å ta steget mot en sunnere livsstil? Bli medlem hos Elavit i dag og få tilgang til våre førsteklasses helse- og treningstjenester. Velg mellom fleksible medlemskapstilbud som passer dine behov og livsstil. Trykk her for å starte din reise mot bedre helse!
Bli medlem