Manuellterapi på Elavit fysioterapi

En manuellterapeut er en fysioterapeut med masterutdanning og spesialkompetanse på undersøkelse, behandling og forebygging av problemer i nerve-, muskel-, og skjelettsystemet.

Manuellterapeuter har dessuten spesielle rettigheter, og kan:

  • Henvise til spesialisthelsetjenesten
  • Henvise til billeddiagnostikk
  • Sykemeldt pasienter med muskel/skjelettplager i inntil 12 uker.

Våre manuellterapeuter

Bjørn Helgar

Bjørn jobber som privatpraktiserende manuellteraeput på Elavit fysioterapi.

Bjørn Helgar har utdanning som fysioterapeut fra Kiel i Tyskland. Han var ferdig med turnustjenesten i 1980. Han arbeidet ved et sykehus i Hannover fram til han flyttet til Norge og Årnes i 1984 og har etter dette arbeidet som privatpraktiserende fysioterapeut/ manuellterapeut.

Han tok videreutdanning til manuellterapeut i 1992

Fra 1998, ved siden av sin private praksis, arbeidet han på sentralsykehuset i Akershus, senere Akershus Universitetssykehus AHUS, på fysioterapiavdelingen hvor han jobbet med barn med klumpfot og senere barn med skjeve nakker.

Han var den første manuellterapeut som begynte å arbeide med spedbarn med skjeve nakker/torticollis og det var han som sammen med en fysioterapeut på AHUS utviklet behandlingsmetode for disse barna. Han satte i gang med kurser for manuellterapeuter i Norge og sammen med fysioterapeuten fikk han spesialister fra Tyskland og Nederland til å undervise barnefysioterapeuter, helsesøstre og manuellterapeuter for å spre kunnskapen om det asymmetriske barnet i Norge.

I dag er det mange manuellterapeuter som arbeider med spedbarn og barn i Norge (se Manuellterapi.no og finn din barnemanuellterapeut).

Ønsker du time for ditt spedbarn kan dette gjøres her https://timebestilling.aspit.no/#/p3950/services, eller ved å ringe 67 90 07 19. Ha gjerne barnets fødselsnummer klart ved timebestilling.

Priser for time hos Bjørn:

Manuellterapi - undersøkelse (60 min): 890,-

Manuellterapi - behandling (30 min): 590,-

Andreas Kjønø

Andreas er både fysioterapeut og manuellterapeut, og han har lang erfaring fra klinisk praksis.

Han har spesielt interessert seg for smertetilstander i både muskel- ledd og nervesystemet. Han har en individuell og helhetlig tilnærming til plagene, og tar hensyn til alle de aktuelle faktorene som gjelder for den enkelte. Et viktig prinsipp er at ingen behandles likt eller langvarig uten synlig resultater.

Som manuellterapeut har Andreas rettigheter som primærkontakt og kan dermed henvise til spesialist, radiologi og/eller sykemelde inntil 12 uker, dersom behov.

Bli medlem i dag!

Er du klar til å ta steget mot en sunnere livsstil? Bli medlem hos Elavit i dag og få tilgang til våre førsteklasses helse- og treningstjenester. Velg mellom fleksible medlemskapstilbud som passer dine behov og livsstil. Trykk her for å starte din reise mot bedre helse!
Bli medlem